Aamutie, Helsinki

”Yhteistyö oli alusta asti sujuvaa”

 

Tarkka vakuutti taloyhtiön päättäjät alusta loppuun saakka

”Yhteistyö oli alusta asti sujuvaa.” – Jouni Pönni, taloyhtiön
hallitus

Alkuperäinen, vuonna 1982 rakennetun Helsingin Aamutiellä sijaitsevan taloyhtiön kiviteräskate oli aika uusia. Taloyhtiö oli teettänyt urakalle suunnitelmat, joiden pohjalta kilpailutettiin itse urakoitsijat, joiden joukossa myös Tarkka oli.

Tarjouskilpailussa Tarkka oli vahvoilla hinnan, mahdollisen toteuttamisaikataulun ja referenssien ansiosta. Vielä juuri ennen yhtiökokouksen päätöstä Tarkan tiimi kävi esittelemässä yritystään ja vastasi osakkaiden esittämiin kysymyksiin, joista osa oli hyvinkin tarkkoja käytännön toteutukseen liittyen. Sen jälkeen yhtiökokous päätti sekä kattourakan toteutuksen että vahvisti urakoitsijan, taloyhtiön hallituksen edustaja Jouni Pönni kertoo päätöksenteosta.

Aamutie, Helsinki

  • Kohde: 1982 rakennettu, viidestä asuinrakennuksesta koostuva 26 asunnon taloyhtiö
  • Koko: 2 350 m2 kattopinta-alaa
  • Kattomateriaali: kaksiaaltoinen betonikattotiili
  • Urakka: kattourakointi

Kohteen vanha kattomateriaali oli harvemmin käytetty Decra niminen kiviteräskate, joka oli asennettu kattoruoteiden päälle ilman aluskatetta. 36 vuotta on huomattavasti pidempi aika kuin kyseisen kattomateriaalin käyttöikä. Vesikatto oli päässytkin vuotamaan monesta paikasta, Tarkan työnjohtaja Rodion Saidenov tarkentaa.

Taloyhtiön uudeksi katteeksi suunniteltiin kaksiaaltoinen betonikattotiili, joka on Suomen tyyppillisin ja hinta-laatusuhteeltaan yksi parhaimmista tiilikattojen vaihtoehdoista.

Yhteistyö oli sujuvaa ja yllätykset ratkaistiin tehokkaasti

Yhteistyö oli alusta asti sujuvaa. Urakoitsija hoiti tiedottamisen asukkaiden suuntaan ja tilaaja sekä valvoja saivat heti tiedon esimerkiksi, kun purkuvaiheessa löytyi suunnitelmista poikkeavia rakenteita. Työnjohtaja Rodion oli hyvin tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostin kautta. Työntekijät olivat kohteliaita ja työmaa pysyi siistinä, Pönni kuvailee.

Urakkakohde tarjosi matkan varrella pieniä yllätyksiä muun muassa talon rakennusaikaisen virheen vuoksi, jota ei ollut osattu ottaa huomioon vielä suunnitteluvaiheessa. Tilanne ratkaistiin kuitenkin tehokkaasti ja lisätyöstä sovittiin Tarkan ja taloyhtiön kesken.

Saimme Tarkalta kilpailukykyisen tarjouksen myös kattolipan lyhennystyöstä, jonka he kävivät myöhemmin toteuttamassa. Näin saimme myös sen osalta pidettyä takuun voimassa, Pönni kertoo.

Aikataulu- ja sääsuojahaasteet selätettiin – tiedotus toimi

Kohteen kattourakointi vaati erityistarkkuutta ja ripeyttä. Ilman sääsuojaa sateiden aikana töitä ei voitu suorittaa, ja koska sää saattoi olla arvaamaton ja sadepäivät venyä, aika meinasi olla paikoin kortilla.

Loppuvaiheessa, kun alkoi näyttää siltä, ettei urakka valmistu sovitussa aikataulussa, urakoitsija järjesti työmaalle lisää työvoimaa, niin taas pysyttiin aikataulussa. Myös tiedottaminen onnistui. Asukkaat saivat urakan edetessä lisätiedotteita milloin juuri heidän asunnon kohdalla työskennellään, Pönni toteaa.

Asennusryhmällämme oli iso vastuu purkaa yhdessä päivässä alue, joka piti saada samana päivänä myös täysin suojaan. Katon olleessa auki tai epätiivis, varsinkin kaksikerroksissa asunnoissa vesivahingot olisivat voineet olla mittavat. Asentajien kanssa käytiin tarkasti läpi kaikki toimenpiteet ja varatoimenpiteet varmistaaksemme, että vesikatto pysyi tiiviinä. Seurasimme kaikkia sääennusteita ja reagoimme nopeasti vahinkojen välttämiseksi, työpäällikkö Saidenov täsmentää.

Tarkan pedantilla asenteella, aktiivisella viestinnällä, nopealla reagointikyvyllä ja rautaisella ammattitaidolla Aamutien urakka saatiin onnistuneesti valmiiksi – avainasemassa tinkimätön laatu ja erinomainen asiakaspalvelu.