Trumpettitie sai uudet vesikatteet

”Oikeastaan parempaa yhteistyötä urakan teettäjän ja tekijän välillä on vaikea edes kuvitella.”

 

Trumpettitie sai uudet vesikatteet – mittavasta urakasta jäi kaikille hyvä maku suuhun

”Oikeastaan parempaa yhteistyötä urakan teettäjän ja tekijän välillä on vaikea edes kuvitella. Täsmällisyys sekä työn suunnittelussa että toteutuksessa oli ihailtavaa.” – Risto Uusitalo, taloyhtiön hallituksen pj.

Trumpettitien vuonna 1981 rakennetut vesikatot olivat tarpeellista uusia. Tarkka sai pääurakoinnin hoidettavakseen taloyhtiön käyttämän suunnittelutoimiston toteuttaman tarjouskilpailun kautta, johon Tarkka oli antanut tapojensa mukaan kokonaisvaltaisen ja osuvan laskelman.

Tarkan kanssa yhteisen työn käynnistäminen meni sutjakkaasti. Päävastuullinen,Tarkan työnjohtaja Rodion Saidenov, kävi erikseen järjestetyssä projektin tiedotustilaisuudessa esittelemässä osakkaille projektin kulun ja asumiseen vaikuttavat rajoitukset. Esitys oli kattava ja vakuuttava, Trumpettitien hallituksen puheenjohtaja Risto Uusitalo kertoo.

Pääurakointikohteessa oli rakennuksia 25 kappaletta ja kattopinta-alaa yhteensä peräti 2800 m2; se oli hyvin pidetty ja huollettu, mutta karttunutikä alkoi olemaan katolle rasitteena.

-Taloyhtiömme on rakennettu 40 vuotta sitten ja vanhassa profiilipeltikatossa oli esiintynyt pieniä vesivuotoja. Lisäksi lämmöneristys alkoi olemaan nykyajan normien mukaan puutteellinen. Myös ulkonäköasiat painoivat, koska vanhat maalit olivat alkaneet osin kuluapois, Uusitalo kuvailee kohdetta.

Trumpettitie, Helsinki

  • Kohde: 1981 rakennettu 25:n asuinrakennuksen taloyhtiö Helsingissä
  • Koko: 2 800 m2 kattopinta-alaa
  • Kattomateriaali: konesaumattu muovipinnoitettu teräspelti
  • Urakka: perusteellinen kattourakointi
tarkka-kokemuksia-trumpettitie-vantaa-2

Kahdeksan kuukauden kattourakka aikataulussaan maaliin – budjetti piti ja täsmällisyys oli ihailtavaa

Muutamissa paikoissa alkuperäinen rakennustoteutus poikkesi piirustuksista, mutta niihin löytyi valvojan ja urakoitsijan yhteistyöllä aina paras ratkaisu. Myös peltitöissä ja ilmastointikoteloiden suojaamisessa haettiin yhdessä paras ja toimivin ratkaisu. Kaiken kaikkiaan projektissa työn laatu, aikataulussa ja budjetissa pysyminen, sekä tiedonkulku olivat Tarkan vahvuuksia projektissa, Uusitalo kehuu.

Viestintään panostettiin niin urakoitsijan kuin taloyhtiönkin toimesta. Yhteistyö sujui mutkitta ja ystävällinen ilmapiiri vallitsi kaiken aikaa.

Oikeastaan parempaa yhteistyötäurakan teettäjän ja tekijän välillä on vaikea edes kuvitella. Täsmällisyys sekä työn suunnittelussa että toteutuksessa oli ihailtavaa. Tieto kulki aina oikeaa kanavaa pitkintilanteeseen sopivasti, oli se sitten puhelin, sähköposti tai työmaakokoukset. Tarkan työntekijät olivat ystävällisiä ja huomaavaisia alueella työskennellessään. Taloyhtiölle, sen hallinnolle ja osakkaille jäi mittavasta urakasta hyvä maku suuhun, Uusitalo päättää tyytyväisenä.

Projektin määräajaksi oli asetettu joulukuun 2019 loppu, mutta Tarkka urakoi kohteen valmiiksi jo joulukuun alussa 2019.

Hyvien ja yksityiskohtaisten suunnitelmien pohjalta urakka oli helppo käynnistää

Kun suunnittelutoimisto tekee hyvät suunnitelmat, urakoitsijan suunnittelutyö on kohtalaisen helppoa. Trumpettitiellä haastavuutta kuitenkin lisäsi muun muassa rakennusten runsas määrä sekä niiden väleissä kulkevat ahtaat pihatiet, jotka olivat raskaalle kalustolle käytännössä mahdottomia. Rakennukset olivat asukkaiden käytössä koko urakan ajan, joten tekijöidemme tuli yhteen sovittaa materiaalien kuljetus
pihapiirissä asukkaiden turvalliseen liikkumiseen, työnjohtaja Saidenovkertaa osaltaan projektia.

Työmaan tärkein työkalu on toimiva aikataulu, jonka suunnittelimme kokonaisuudessaan ja tiedotimme työntekijöidemme lisäksi kaikille kohteen asukkaille hyvissä ajoin, hän jatkaa.

Trumpettitien urakassa purettiin vanhat kattorakenteet aina yläpohjan ontelolaattaan saakka. Samalla asennettiin uudet eristeet sekä kantavat puurakenteet. Pintamateriaalina käytettiin konesaumattuamuovipinnoitettua teräspeltiä.

tarkka-kokemuksia-trumpettitie-vantaa-1