As Oy Lehtikaskenniitty, Espoo

”Kilpailijat saisivat todella ottaa mallia Tarkasta.”

”Kattoremontti oli vaivaton luotettavan kumppanin kanssa”

Espoolaisen paritaloyhtiön vesikatot vaativat uusimista vuonna 2019 ja taloyhtiö etsi hyvää remonttikumppania kohtuullisen kookkaaseen urakkaan.

Tarkan kattoasiantuntijat vakuuttivat As Oy Lehtikaskenniittyn hallituksen puheenjohtaja Arto Mikkosen jo tarjousvaiheessa.

Todella positiivinen yllätys oli, että turhia löpinöitä ei ollut. Tarkan kaverit olivat valmistautuneet tarjousvaiheessa keskusteluumme hyvin ammattimaisesti. He kertoivat avoimesti, mitä haasteita urakassa on ja lupasivat aikataulun ja realistisen budjetin kattoremontille. Kaikki sovitut asiat pitivät paikkansa urakassa, Mikkonen toteaa.

Samoilla linjoilla Mikkosen kanssa on myös kohdetta valvonut Vili Haapasaari, joka on päässyt historiassaan valvomaan tarkan muitakin kohteita.

Projekti sujui urakoitsijalta varsin hyvin ja siinä onnistuttiin niin aikataulullisesti kuin työtuloksellisestikin. Tähän löytyi vieläpä vertailupohja viime vuodelta melkein naapurista, jonka jälkeen Tarkka pääsi nostamaan rimaa huomattavasti korkeammalle. Koko projektin ajan pääurakoitsijan ja aliurakoinnin suhde toimi ja oli positiivinen. Ei tule moitittavaa mieleen, tässäkään kohteessa, Haapasaari kuvailee urakkaa.

As Oy Lehtikaskenniitty, Espoo

  • Kohde: 1990 rakennettu paritaloyhtiö Espoossa
  • Koko: 15 rakennusta, mansardi-katto
  • Kattomateriaali: PVC-kate
  • Urakka: julkisivuja ja ilmanvaihtoa kohennettiin kattoremontin yhteydessä

Tarkan asenne on enemmän kuin kohdallaan!

Kilpailijat saisivat todella ottaa mallia Tarkasta.

Arto Mikkonen, hallituksen puheenjohtaja, As Oy Lehtikaskenniitty

As Oy Lehtikaskenniityn paritalot ovat valmistuneet vuosina 1989–1990. Taloyhtiössä on 30 asuntoa ja yhteensä 15 rakennusta. Seitsemän rakennuksista on yksikerroksisia ja kahdeksassa rakennuksessa on kaksi kerrosta. Mansardi-kattorakenteen ilmastointia tuli pystyä parantamaan korjausrakentamisen yhteydessä.

Kohteessa pidettiin useita työmaakokouksia parhaiden ratkaisujen löytymiseksi. Tavallisesta poikkeavasta rakenteesta johtuen, kattoa ei olisi voitu uusia peltikattona, joten hankkeessa käytettiin PVC-katetta.

Vaivatonta yhteydenpitoa hallitukselle, siisti kotipiha asukkaille

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan mukaan palaute asukkailta oli erittäin positiivista liittyen kattoremonttiin. Erityistä kiitosta sai kattoremontin aikainen viestintä ja jälkisiivouksen tarkkuus. Mikkosen mukaan asukkaat ja hallitus tiesivät aina mitä tapahtuu seuraavaksi ja milloin kattoremonttia tekevät työmiehet tulevat paikalle.

Työnjälki oli tarkkaa. Lopputarkastuksessa havaitut pienet korjaukset hoidettiin heti seuraavalla viikolla – se oli yllätys, että niin pian reagoitiin. Kaikki työmaalla olevat kattoammattilaiset olivat todella ystävällisiä kavereita ja jeesasivat asukkaita, kun piti raivata jotain pois tieltä. Olimme ihmeissämme, että voiko kattoremontin tehdä meille näin vaivattomasti ja huomaamattomasti, Mikkonen sanoo.

Erityistä kiitos Mikkonen antaa jälkisiivoukselle. Ihmiset asuivat kodeissaan kattoremontin aikana, mikä asetti omia haasteita remontin aikana.

Kun kattoremontti valmistui, yllätymme siitä, että kaikki paikat jätettiin hyvään malliin. Piha oli niin hyvässä kunnossa, ettei kukaan edes huomannut, että siinä oli ollut vasta äsken kontti. Yksi ikkuna meni työmaalla rikki, mutta se korjattiin heti saman päivän aikana, Mikkonen kehuu.

Asiakkaan mukaan myös valvonnan ja pääurakoitsijan välinen hyvä yhteistyö ja kommunikointi näkyivät ulospäin asti.

Valvojan näkökulmasta minulle on tärkeää ja merkillepantavaa hyvä kommunikointikyky ja keskinäinen ymmärrys pääurakoitsijan kanssa. Joskus tuntuu, että joidenkin pääurakoitsijoiden ymmärrys on heikkoa, mutta Tarkan kohdalla ymmärrystä löytyi, valvojana toiminut Haapasaari korostaa.

Joustavuus ja hyvä työilmapiiri Tarkan vahvuuksina

Tarkka saa kiitosta joustavuudestaan.

Oli mahtavaa seurata, että kattoremonttia ei tehty kello kädessä, kuten rakennustyömiehillä on ehkä perinteisemmin tapana. Työvaiheet tehtiin loppuun ja sen jälkeen käytiin tauolla ja kahvilla. Työmiehillä oli toisenlainen moraali, ei pidetty pilkun tarkkaan kiinni asioista, vaan joustettiin työn mukana.

Mikkonen kertoo, että kattoremontin aikana tuli turvallinen olo, että Tarkka hoitaa kattoremontin huolellisesti. Työnjohto vastasi puhelimeen aina, mikä lisäsi vaivattomuutta.

Meidän ei tarvinnut pyytää tietoja tai huolehtia, missä vaiheessa työmaa menee. Lisäksi yhteydenottoihin vastattiin. Työmaalla oli hyvä tunnelma, työnjohto ei ”pompottanut” työmiehiä, vaan tunnelma oli kaverillinen. Työhön oltiin sitoutuneita koko tiimin voimin, Mikkonen lisää.